Tisíc dnů v Toskánsku /
Marlena De Blasi ; z anglického originálu A thousand days in Tuscany ... přeložila Daria Dvořáková
- Vydání první
- 281 stran ; 22 cm
Biografické a kulinářské vyprávění americké šéfkuchařky ze současného Toskánska volně navazuje na její knihu Tisíc dnů v Benátkách. Autorka, odbornice v oblasti gastronomie, vypráví svůj osobní příběh. Se svým manželem, bankovním úředníkem, který se rozhodl odejít do důchodu, se odstěhují z Benátek do malé toskánské vesničky. Zde si nalézají nové přátele, řeší své osobní problémy, ale hlavně se seznamují s místní kuchyní, vinařstvím i s fenomenem olivového oleje. Kniha je doplněna originálními recepty a příjemným čtivým způsobem seznámí čtenáře i s toskánskou historií.
9788075653390
De Blasi, Marlena, 1952-
20.-21. století
americké spisovatelky--Itálie--20.-21. století každodenní život--Itálie zvyky a obyčeje--Itálie gastronomie--Itálie American women authors--Italy--20th-21st centuries everyday life--Italy manners and customs--Italy gastronomy--Italy
Toskánsko (Itálie) Tuscany (Italy)
americké prózy autobiografické prózy kuchařské recepty American prose autobiographical prose cookbooks